El Marroc, del mar a les dunes

Hola amics viatgers! Heu viatjat mai al Marroc, una terra on el Mediterrani es fon amb el desert?

El Marroc és un país captivador, on els socs s’omplen d’olors de diferents espècies exòtiques i les altíssimes muntanyes donen pas als oasis de palmeres i a les dunes del desert. Cada racó revela una combinació única de cultures i tradicions.

Avui us presentem un article sobre un vibrant recorregut pel Marroc!

Chaouen, la ciutat blava

Chaouen és famosa pels seus carrers pintats de blau. Aquesta ciutat és un oasi de de tranquil·litat als peus de les muntanyes del Rif. Els seus carrers empedrats, les botigues d’artesania i la seva atmòsfera serena la converteixen en un dels destins més fotogènics del Marroc.

Aquí, cal visitar la plaça Uta el-Hammam amb les seves terrasses i restaurants. Tampoc et pots perdre la Kasbah de Chaouen, que alberga un museu d’història local. I, és que, el blau que recobreix les parets té una mística que evoca calma i espiritualitat.

blog marroc

Chaouen (la ciutat blava)

Fes, la capital cultural

La propera parada és Fes, la ciutat imperial i capital cultural del Marroc. Fes alberga la universitat més antiga del món, la Universitat Al-Qarawiyyin, i una de les medines més autèntiques i ben conservades del món àrab.

Perdre’s pels carrerons de la medina és una experiència sensorial única, on els perfums d’espècies, les colorides tapestries i les filigranes de metall atrapen l’ànima. Les famoses adoberies de pell de Fes, amb els seus colors vibrants, són un punt d’obligada visita, així com la Madrasa Bou Inania, un exemple impressionant d’arquitectura islàmica. No oblidis provar el plat tradicional de cuscús en un dels restaurants locals.

blog marroc

Fes

Azrou i Midelt: autèntica natura i cultura local

Al sud de Fes, ens endinsem a les muntanyes de l’Atles Mitjà, arribant a la tranquil·la ciutat d’Azrou. Aquesta zona és coneguda pels seus boscos de cedres, que són la llar de micos salvatges. Aquí podem gaudir d’una pausa a la natura abans d’arribar a Midelt, un poble petit amb un fort caràcter amazic.

Els mercats d’Azrou, plens de productes locals com cistelles de vímet i tapis, són un bon lloc per comprar records únics. A Midelt, la interacció amb els locals ens permet entendre millor les seves tradicions i vida quotidiana, marcada per un profund respecte per la natura i la comunitat.

blog marroc

Azrou

Er Rachidia, Erfoud i Merzouga, cap a les portes del desert

Després de deixar enrere les muntanyes, ens dirigim cap a Er Rachidia, el portal al desert. Aquesta ciutat es caracteritza per la seva influència beduina i la seva rica cultura. Visitar el Museu d’Er Rachidia és una bona manera de conèixer les tradicions de la regió.

De camí a Erfoud, la capital de les dàtils, el paisatge canvia radicalment: els verds boscos es transformen en planes àrides i palmerars. Erfoud és famosa per les seves mines de fòssils, i és una parada essencial per aquells interessats en la paleontologia. No et perdis el Festival Internacional del Dàtil, que se celebra cada octubre i celebra la rica cultura agrícola de la regió.

Finalment, arribem a Merzouga, a la vora del desert del Sàhara. Les imponents dunes de l’Erg Chebbi ofereixen un espectacle natural incomparable. Aquí, gaudir d’una posta de sol sobre les dunes o passar una nit en un campament nòmada sota un cel estrellat és una experiència màgica. A més, activitats com excursions en 4×4 et permeten explorar els paisatges canviants del desert.

Dunes d’Erg Chebbi

Ouarzazate i Ait Ben Haddou, la terra de Kasbahs i del cinema

Creuant el desert, ens dirigim cap a Ouarzazate, sovint anomenada la porta del desert i coneguda pels seus estudis cinematogràfics on s’han rodat pel·lícules com Gladiator o Lawrence d’Aràbia. Aquí, l’Estudi de Cine Atlas ofereix visites guiades que mostren els decorats de les pel·lícules més famoses.

A prop, es troba el poble fortificat de Ait Ben Haddou, un patrimoni de la humanitat per la UNESCO i un dels exemples més impressionants d’arquitectura tradicional marroquina. Aquest laberint de kasbahs de fang sembla aturat en el temps i ofereix vistes espectaculars del paisatge desèrtic. Caminar pels seus carrerons et transporta a èpoques antigues i és un lloc ideal per fer fotos.

Blog Marroc

Ait Ben Haddou

Marràqueix: el cor vibrant del sud

Marràqueix, és la ciutat més dinàmica i vibrant del Marroc. Les famoses places com Djemaa el-Fna ofereixen un espectacle únic de vida: encantadors de serps, venedors ambulants, músics i contacontes.

A la medina, el Palau de la Badia i el Palau El Badi ofereixen un regal visual amb els seus magnífics jardins i arquitectura. Marràqueix és una ciutat on la tradició i la modernitat es barregen, amb els seus riads de luxe, jardins exòtics com el Jardí Majorelle i el Museu Yves Saint Laurent, que celebra l’herència artística de la ciutat.

Marràqueix

El Club del Viatger us proposa un viatge ple d’experiències al Marroc del 18 al 25 de febrer.

D’aquesta manera, el Marroc és un país que ofereix un viatge ple de contrastos: des de paisatges deserts fins a ciutats vibrants, des de pobles tradicionals fins a la modernitat, amb una barreja perfecta de cultura, aventura i relaxació. És una destinació ideal tant per als amants de la història com per aquells que busquen emoció o simplement descansar en entorns preciosos.

Deixeu-vos sorprendre pels seus visitants, revelant la seva essència pas a pas, lloc rere lloc.

Us animeu a gaudir del Marroc més vibrant?

Per a més informació contacteu amb nosaltres aquí o al 937665996.