Aurores Boreals a la Lapònia Sueca

Un any més anem, el Club del Viatger us porta a la caça de les Aurores Boreals, sens dubte uns dels fenòmens naturals més desitjats i més desconeguts, si les condicions ens són favorables, veurem com es formen aquests cants lluminosos que ofereixen un màgic espectacle.
Les buscarem a la Lapònia Sueca, la zona més septentrional de Suècia, en l’època més propicia.

Però la destinació té molt més amb el que sorprendre’ns. Visitarem assentaments Samis, on la seva cultura i tradicions seguint els seus rens per diferents zones de pasturatge estacional des de fa milers d’anys, encara és ben viva. Entrarem en una reserva natural on coneixerem de prop als reis del bosc, els ants i els rens que alimentarem de la nostra pròpia mà. Farem una sortida en trineu de gossos Husky, recorrem rius congelats i boscos salvatges i una excursió a bord d’un vaixell trencaglaç que si vols, et podràs banyar en les aigües gelades i fosques de la mar fent ús de vestits especials.
Anirem al famós hotel de gel, que cada hivern es reencarna en una nova aparença, dissenyada i feta a mà per prop de 40 artistes de tot el món.
Una escapada repleta d’experiències que mai oblidaràs.

 

Itinerari

De camí a Lulea
Divendres, 24 de gener

A l’hora acordada, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts habituals de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per facturar equipatges i volar a Luleå via una ciutat europea. Luleå, situat a la Lapònia sueca és una ciutat cultural, vibrant i apassionant. Es troba a tocar del cercle polar àrtic i el seu territori està format per un arxipèlag d’unes mil tres-centes illes i illots banyats d’aigua salobre, un fet que fa que aquest es converteixi en un entorn excepcional.

Una vegada arribem a la destinació, ens traslladarem fins a l’hotel Clarion Sense Hotel Lulea 4* on ens allotjarem les pròximes tres nits. Entrega de la roba d’hivern: mono, guants, gorra i botes; que podrem utilitzar durant tota l’estada. Sopar i allotjament. L’hotel disposa de Spa, on tenim l’entrada gratuïta per un dia.

Vaixell trencaglaç – Els trens i ants de cape
Dissabte, 25 de gener

Esmorzar i sortida cap a la badia de Bòtnia, on es localitza la ciutat de Pitea, una regió que es transforma completament a l’hivern, ja que, les seves aigües es congelen completament, conformant un paisatge interminablement blanc que no s’acaba mai. Avui gaudirem d’una excursió a bord d’un vaixell trencaglaç. Al llarg de la navegació, podrem sentir els sons del gel en trencar-se i veure com grans blocs estrellats s’eleven des del casc. També podrem acompanyar a la tripulació en les seves tasques diàries o aprendre com és i com funciona aquest tipus d’embarcació. Però el més divertit serà que podrem viure una experiència única i molt emocionant banyant-nos en les aigües fosques i gelades de la mar fent ús de vestits especials.

Acabada l’activitat, ens dirigirem cap a la reserva natural de Cape Wild, per conèixer de prop als reis del bosc de la Lapònia, els ants i els rens. El primer és l’espècie més gran de tots els cérvols, arriben als 210 cm d’alçada i poden arribar a pesar fins a 850 kg, mostrant-se imponents amb la seva enorme cornamenta.

En aquesta reserva, anirem a veure a en Zigge, Zebbe i Zaga, tres ants, als quals els encanta la poma, els plàtans i les pastanagues. Aquí passarem una bona estona alimentant-los de la nostra pròpia mà i coneixerem més sobre la seva manera de viure. Després anirem a la zona dels rens, animals que solen ser més sociables, veient-los de prop.

Abans de tornar a l’hotel, encara disposarem d’una mica de temps per visitar la població de Gammelstad, declarada Patrimoni de la Humanitat que amb la seva església envoltada de 424 cases de fusta és el millor exemple d’església-poble a Suècia. Aquest tipus de construcció es troba únicament al nord d’Escandinàvia. Visitarem l’església i serem testimonis de la importància que aquests nuclis han tingut al llarg de la història.

Dinar en ruta, retorn a Luleå, sopar i allotjament.

Luleå – Storforsen – El Cercle Polar àrtic – Jok
Diumenge, 26 de gener

.

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció nord-est per arribar a Kiruna, el punt final del nostre recorregut d’avui. De camí, pararem als congelats ràpids de Storforsen, considerat un dels més grans d’Europa, els quals se situen en una reserva natural. Tindrem la possibilitat de passejar i gaudir de la fascinant naturalesa que envolta aquest lloc.

A continuació seguim en direcció al cercle polar àrtic, on farem una parada per fer fotografies d’aquest punt tan especial. També pararem a Jokkmokk, nom que significa “corba del riu”, on es localitza un dels centres més importants de la cultura lapona o sami, el qual és un dels pocs pobles indígenes que continua sent relativament independent. Tenen el seu propi parlament, disposen de lleis pròpies que s’apliquen als seus territoris i, el més destacable és que la seva manera de viure, les seves tradicions i la seva cultura han estat declarades Patrimoni de la Humanitat.

Dinar en un restaurant local i trasllat a Kiruna. Sopar a l’hotel i allotjament al campament Camp Ripan, on ens instal·larem en senzills i pràctics bungalows. Hem triat aquest establiment, ja que està situat en mig d’un entorn natural muntanyós propici per a l’albirament d’aurores. Tanmateix, informem que aquest allotjament, tot i no ser d’una extraordinària categoria, disposa entre altres serveis, d’instal•lacions de spa i sobretot, ofereix una extraordinària i cuidada gastronomia.

Havent sopat, us animem a sortir plegats per apropar-nos fins a l’Aurora Spot, l’esplanada que habilitat el mateix hotel en les seves instal•lacions, per fer un primer intent per veure aquest fenomen natural, un dels majors espectacles de la natura, que es produeixen quan les partícules carregades procedents del Sol xoquen amb el camp magnètic de la Terra. Allotjament.

Visita a l’hotel de gel – Activitat amb trineus
Dilluns, 27 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar el famós hotel de gel, que cada hivern es reencarna en una nova aparença, dissenyada i feta a mà per prop de 40 artistes de tot el món. Abans de marxar prendrem una refrescant beguda a l’Icebar.

Havent dinat, farem una sortida en trineu tirat per gossos Husky, una activitat d’origen remota i molt arrelada a la Lapònia. Sentirem el vent a la nostra pell i la impressionant força d’aquests animals gaudint d’un recorregut enmig de la natura.

Finalitzada l’activitat, retornarem a l’hotel on disposarem d’una estona lliure. Havent sopat, sortirem a l’aventura per anar a la caça d’aurores boreals. Si les condicions meteorològiques són bones, anirem fins a Abisko amb telecadira per gaudir des d’allà d’una experiència única. El nostre guia utilitzarà la seva experiència, combinada amb les previsions meteorològiques i d’aurores per prendre la millor decisió possible d’on buscar l’aurora boreal. I si tenim sort, podrem veure-les mentre gaudim d’unes begudes calentes. Allotjament.

 

Campament Sami Jukkasjärvi – Aurores Boreals
Dimarts, 28 de gener

Esmorzar a l’hotel i trasllat fins al campament d’hivern dels Samis. Històricament, el terme “márkanbáiki” significa assentament o lloc de mercat en llengua sami del nord i aquest lloc històric és l’origen del poble de Jukkasjärvi, un assentament on aprendrem sobre la seva cultura nòmada, les tradicions, la indumentària tradicional, els estris, l’estil de vida i la seva història. Amb sort, veurem els rens que pasturen a la vora del riu Torne. Avui dinarem a base de productes locals en una tradicional “kota” o cabana de fusta.

Havent dinat, tornarem a l’hotel on tindrem la tarda lliure. Qui ho desitgi, podrà gaudir de les instal•lacions de spa de l’hotel.

Al vespre, havent sopat, tindrem una última nit per anar a la recerca d’aurores borals, i amb sort gaudirem una experiència màgica, de cants lluminosos, de colors i moviments que des de temps immemorials han inspirat nombrosos viatgers, artistes i científics. Retorn i allotjament.

 

Tornada a casa
Dimecres, 29 de gener

Després d’esmorzar ens traslladarem cap a l’aeroport de Kiruna per volar fins a Barcelona. Un cop arribem, l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens acompanyarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Dinar pre-viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l'itinerari definitiu.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
  • Trasllats a/des de l'aeroport de Barcelona des dels diversos punts del Maresme, Vallès Oriental i Occidental i a la ciutat de Barcelona. Altres punts a consultar.
  • Vols d'anada a Lulea - Barcelona i de tornada des de Kiruna - Barcelona via ciutats Europees.
  • Taxes i impostos inclosos.
  • Facturació d’una maleta de fins a 20 kg per persona.
  • Bus privat durant tot el recorregut.
  • 2 nits d’allotjament a l’hotel Clarion Sence 4* a Lulea
  • 3 nits d’allotjament a l’hotel Camp Ripan de 4* a Kiruna
  • 1 accés gratuït al Spa de l’hotel Clarion Sence
  • 1 accés gratuït al Spa de l’hotel Camp Ripan
  • Esmorzar bufet diari.
  • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins l’esmorzar del darrer dia.
  • Els dinars seran menús en restaurants locals i el sopars bufet a l’hotel.
  • Roba d’hivern, mono, botes, gorra i guants, per tota l’estada.
  • Guies en anglès per les activitats detallades a l’itinerari, al guia acompanyant farà la traducció.
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
  • Totes les visites, activitats i entrades, segons l’itinerari: Vaixell trencaglaç, Excursió en trineus de gossos Husky, Visita de Gammelstad -Patrimoni de la Humanitat, Reserva Natural Cape Wild amb rens i ants, a la caça d’Aurores Boreals, creuem el Cercle Polar àrtic, Jokkmokk, els ràpids de Storforsen, població Sami i visita al Museu Ájtte, Visita a l’hotel de Gel, Visita al Camp d’hivern Sami i trobada amb rens, excursió nocturna a Abisko Sky Station.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
  • Les Begudes, tot i que ofereixen aigua no embotellada.
  • Les despeses de caire personal.
  • Les propines.
  • Assegurança de cancel·lació. Preus i condicions per persona a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa