Huelva, i el sud de Portugal

Descobreix la bellesa amagada de Huelva i el sud de Portugal amb el Club del Viatger en un viatge que combina cultura, història i paisatges increïbles de dues regions fascinants de la Península Ibèrica. Des de les platges daurades i els paratges naturals de Huelva fins als pobles pintorescs i la costa captivadora del sud de Portugal.

Huelva és una de les joies ocultes d’Andalusia, plena d’història, natura i tradicions. Durant el viatge, explorarem el Parc Nacional de Doñana, un espai natural de gran bellesa i biodiversitat, ideal per als amants de la natura i la fotografia; els pobles blancs d’Andalusia, amb la seva arquitectura única, com el bellíssim poble d’Aracena i la Gruta de las Maravillas; el patrimoni colombí, amb una visita als llocs on Cristòfor Colom va preparar el seu viatge al Nou Món, incloent el Monestir de La Rábida; i tastarem la gastronomia de Huelva, famosa per la seva cuina marinera i els embotits de la Serra, especialment el pernil ibèric, reconegut mundialment.

També visitarem el sud de Portugal: l’Algarve. Ens endinsem en els encantadors paisatges i ciutats costaneres i visitarem la localitat de Faro, que compta amb un centre històric pintoresc i una catedral d’estil renaixentista i barroc i els pobles tradicionals com Ayamonte o Lagos, plens de cases acolorides, platges de sorra fina i penya-segats impressionants.

Deixeu-vos acompanyar per el Club del Viatger en aquest magnífic viatge, que estem segurs us sorprendrà.

Itinerari

Vol de Barcelona a Sevilla – Huelva
Dilluns, 27 de gener

Sortida en autocar al matí, des dels diferents punts de recollida, cap a l’aeroport de Barcelona per volar fins a Sevilla, on ens espera l’autocar i el guia que ens acompanyarà durant els següents dies.

A la desembocadura del riu Odiel s’assenta Huelva, ciutat andalusa d’antiga tradició minera i testimoni d’esdeveniments històrics tan importants com el descobriment d’Amèrica i ciutat on ens allotjarem durant tota l’estada.

Dinar en un restaurant local i en acabar farem una visita panoràmica per tenir una primera impressió de la ciutat, passant per les muntanyes de Cabezos, el Barri Anglès, el Port (el moll on va partir Cristòfol Colom cap a Amèrica), el Santuari de la Cinta i passejarem per la zona central, un lloc molt animat.

Soparem en un restaurant proper al centre i allotjament al nostre hotel cèntric.

La natura de Doñana i passió del Rocío i Almonte
Dimarts, 28 de gener

Després d’un bon esmorzar, sortirem a visitar un dels ecosistemes més diversos de la província de Huelva: el parc natural de Doñana!

Canviarem l’autocar per vehicles 4×4, i així poder visitar l’interior del parc protegit. Doñana és un dels espais naturals més importants d’Europa. Aquest parc de 54.000 hectàrees és famós per la seva gran biodiversitat i és un refugi vital per a espècies protegides i en perill d’extinció, com el linx ibèric i l’àguila imperial. A més, és una parada clau per a milions d’aus migratòries que hi passen durant els seus viatges entre Europa i Àfrica.

Al límit del parc, visitarem El Rocío, un pintoresc poble situat al municipi d’Almonte conegut mundialment per la seva famosa romeria i el caràcter únic del seu paisatge, que sembla tret d’una pel·lícula del far west. Amb els seus carrers sense paviment de sorra, aquest poble atrau milers de pelegrins i turistes cada any. Visitarem el poble en cotxes de cavalls, fins a arribar a l’ermita.

Dinarem en un restaurant local.

Havent dinat ens traslladarem fins a la localitat de Palos de la Frontera, on s’hi troba el Monestir de la Rábida, un dels llocs més emblemàtics en la història del descobriment d’Amèrica. Aquí és on Cristòfor Colom va trobar refugi i suport dels monjos franciscans mentre buscava finançament per a la seva expedició. El monestir conserva una col·lecció de peces històriques relacionades amb l’aventura colombina com també un jardí amb una rèplica de la creu plantada pels descobridors en arribar al Nou Món.

També ens aproparem al Moll de les Caravel·les conegut per les rèpliques de les tres naus que van participar en el primer viatge a Amèrica, la Santa María la Pinta i la Niña. Construïdes en commemoració del cinquè centenari de l’expedició aquestes rèpliques permeten als visitants experimentar com era la vida a bord.

Un cop acabades les visites tornarem cap a Huelva, per a sopar a un restaurant local abans de tornar cap a l’hotel per descansar.

Algarve, paradís a la costa de l’Atlàntic
Dimecres, 29 de gener

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, viatjarem fins al país veí, al sud de Portugal.

L’Algarve és conegut per les seves platges i penya-segats, però també destaca pel seu passat històric, amb castells i pobles amb un passat àrab, envoltats de figueres, oliveres i ametllers. Visitarem Faro, capital de la regió, amb un recorregut pel seu centre històric amb un barri medieval i emmurallada, incloent-hi la visita a la Catedral de la Sé. Fora del perímetre de les muralles hi trobarem una ciutat diferent, renovada després del terratrèmol del 1755, per una noblesa i burgesia rica.

Seguim cap a Lagos, la localització magnífica la va convertir en el port del qual van salpar moltes expedicions en l’anomenada Era dels Descobriments. Visitarem el seu centre històric d’estil colonial i una de les platges més belles de l’Algarve, amb aigua cristal•lina i un sorral impecable. Ens aproparem al cap de Ponta da Piedade, per admirar els seus impressionants penya-segats, rematat per un far que és un mirador fantàstic.

Dinarem en un restaurant local.

Havent dinat i de camí de tornada a Huelva, ens aturarem a Vila Real de Santo Antonio, un antic llogaret de pescadors situada a la vora del Riu Guadiana, amb un centre històric de vianants encantador. Creuarem en Ferri el riu per arribar a Ayamonte passant la frontera. Ayamonte és un tranquil poble de pescadors que estén les seves blanques cases en pendent fins al port. Farem una visita a peu breu, on destacarem les seves esglésies del segle XVI i cases d’indians.

Tornarem a Huelva, on soparem en un restaurant proper a l’hotel. Allotjament.

Ruta del pernil – Serra d’Aracena – Riotinto
Dijous, 30 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al nord de la província de Huelva, on hi ha un ecosistema ancestral d’alzines, sureres i roures. Ens traslladem a la devesa tradicional, on la serra d’Aracena es troba integrada en un territori reconegut per la UNESCO des de l’any 2002, i on el porc ibèric es cria en llibertat. Aprendrem sobre les fases d’elaboració del pernil de gla i, aprofitant que cada àpat és un homenatge a la terra i al pernil de raça ibèrica, us convidem a un tast dirigit amb degustacions maridades de lloms ibèrics i Pernil Ibèric d’esquer i gla.

Seguim la nostra ruta i visitarem Aracena, poble que amaga en les seves entranyes la gruta de les Meravelles, una proesa subterrània de 1.200 metres de longitud, on la natura s’expressa en forma de milers d’estalactites, estalagmites, colades, llacunes i altres formacions geològiques tan misterioses com mil•lenàries. Visitarem les seves 12 sales que alberguen fins a 6 llacs.

Dinarem en un restaurant local.

Seguirem per carreteres que creuen les vermelloses aigües del riu Negre, amb històrics poblats miners i que ens porta a un univers desconegut. Aquí hi ha una de les explotacions mineres més singulars de la Península, cèlebre pels efectes cromàtics de la terra, rica en minerals i que tenyeixen les aigües del riu amb colors característics de tons vermells, taronges i grocs. És a causa dels jaciments que es troben al llit del riu i contenen quantitats de ferro i altres materials pesats que es dissolen en les seves aigües. Farem un recorregut en un tren de l’època per la mina de Riotinto on podrem sentir l’emoció de la mineria d’interior, d’una forma molt interessant.

Finalitzant el dia, tornem cap a Huelva, on soparem en un restaurant local i tornarem caminant fins a l’hotel.

La tradició dels Bous Braus – Tornada a casa
Divendres, 31 de gener

Esmorzar a l’Hotel i ja amb les nostres maletes, ens acomiadem de la ciutat de Huelva. Abans de tornar cap a casa, encara tindrem temps de conèixer un dels emblemes de la zona: el bou brau. Visitarem en remolcs una ramaderia de bous braus, un lloc amb àmplies vistes en què es fonen el verd de l’horitzó i els turons. En l’ambient de la tradició i natura ens explicaran com crien i cuiden al bou brau.

També, abans de dinar, visitarem un celler de brandi, un licor que es produeix a partir de vi de raïm, generalment blanc, i que es destil·la per obtenir un esperit més concentrat. Un cop destil·lat, el brandi es deixa envellir en botes de roure, tradicionalment utilitzant el sistema de “criaderas y soleras”. Aquest mètode consisteix a barrejar brandis d’anyades diferents per aconseguir una maduració i un sabor únics, que es perfeccionen amb el temps a través de la fusta de les botes. Ens mostraran el procés d’elaboració i podrem tastar diferents tipus de brandi. Coneixerem la història del celler, i aprendrem sobre la importància de les bótes en el sabor final.

Dinarem en un restaurant local.

A l’hora prevista, ens traslladarem cap a l’aeroport de Sevilla,  per volar a Barcelona, i trasllat cap als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
  • Trasllats des de els punts acordats a l’aeroport de Barcelona.
  • Vol en classe turista de Barcelona – Sevilla i Sevilla – Barcelona.
  • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
  • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge.
  • Allotjament a Huelva: Hotel NH Luz de Huelva 4 * o similar.
  • Esmorzar Bufet diari.
  • Pensió completa durant el viatge, començant amb dinar i acabant amb dinar.
  • Begudes incloses en els àpats: aigua, una copa de vi i cafè.
  • Entrades especificades a l’itinerari incloses.
  • Les visites especificades en el programa.
  • Assegurança d'assistència durant el viatge.
  • Qualsevol servei no especificat anteriorment.
  • Les despeses personals durant el viatge.
  • Les propines.
  • Assegurança opcional d'anul•lació

Documents de la pòlissa