Escapada gastronòmica a Còrdova

Fins fa relativament poc, Andalusia era considerada una regió d’Espanya on es menjava bé. Però, per la majoria de la gent, no estava al nivell gastronòmic d’altres parts de l’estat. Des de fa un temps, a Andalusia, i en aquest cas, a la província de Còrdova, ha sorgit una generació de joves xefs amb gran talent i amor per la seva terra que han posat la gastronomia andalusa a dalt de tot. En aquesta escapada, tindrem l’ocasió de conèixer i gaudir de la cuina de 3 extraordinaris i creatius artistes dels fogons. Ens faran veure el panorama gastronòmic andalús des d’una nova perspectiva.

Visitarem molt bé la ciutat de Còrdova, sense dubte una de les més interessants i boniques de tot Espanya que ens deixarà bocabadats amb el seu increïble patrimoni cultural, monumental i artístic.

AMB 3 EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES D’ALT NIVELL:

  • DINAR GASTRONÒMIC AMB HARMONIA DE VINS AL RESTAURANT KÀRAN BISTRÓ A POZOBLANCO AMB 1 BIB GOURMAND MICHELIN I EL MILLOR DELS PEDROCHES.
  • DINAR GASTRONÒMIC AMB MARIDATGE AL RESTAURANT NOOR DE CÒRDOVA AMB 3 RECENT ESTRENADES ESTRELLES MICHELIN.
  • DINAR GASTRONÒMIC AMB MARIDATGE AL RESTAURANT CHOCO DE CÒRDOVA AMB 1 ESTRELLA MICHELIN.

Itinerari

Barcelona – Sevilla – dinar gastronòmic– Còrdova
Dimecres, 13 de novembre

Aviat al matí, sortida des dels diversos punts de recollida del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar a les 7:50 h cap a Sevilla on aterrarem a les 9:30 h. Incloem una bossa de desdejuni-pícnic per cada participant. Després de recollir maletes, sortirem en autocar cap a la població de Pozoblanco, a la comarca dels Pedroches, on ens trobarem amb una guia local i farem una passejada per aquesta ciutat i conèixer els seus racons més interessants.

La nostra passejada acabarà al restaurant Kàran Bistró del xef Carlos Fernández, que ens delectarà amb el menú “nuestra Dehesa” acompanyat de l’harmonia de vins de la seva selecció. Aquest restaurant ha estat guardonat amb un “Bib Gourmand” a la guia Michelin, fet que el situa a la llista de restaurants amb una millor relació qualitat-preu.

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

DESCUBRE KÀRAN BISTRÓ: Es el proyecto personal de Carlos Fernández, que regenta de la mano de su pareja Andrea.  KÀRAN: resulta de la conjunción de dos nombres, Karlos y Andrea.  BISTRÓ:  significa pequeña casa de comidas y vinos.

Descubre nuestros MENUS DEGUSTACIÓN: Disfruta de una experiencia culinaria única con nuestro menú degustación, diseñado para deleitar tus sentidos.  Desde aperitivos que despiertan el paladar hasta platos que son verdaderas obras de arte, cada bocado te transportará a un mundo de sabores intensos y texturas sorprendentes.  Sumérgete en una aventura gastronómica donde la tradición se fusiona con la innovación y cada plato cuenta su propi historia. Ven y déjate seducir por un almuerzo que promete ser inolvidable.

 Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

 Bib Gourmand.

En este restaurante, ubicado en el corazón del valle de Los Pedroches, les gusta decir que allí “no se va solo a comer, sino también a divertirse”. El local, íntimo pero muy coqueto, sorprende por el nivel gastronómico de su propuesta, totalmente centrada en las carnes y embutidos del famoso cerdo ibérico de la zona (jamón, pluma, presa ibérica de bellota…) pero también con productos cultivados en su propia huerta. El chef Carlos Fernández, que procura exaltar los sabores del entorno, defiende una carta de tinte moderno complementada por dos buenos menús: Nuestra Montanera y Nuestra Dehesa.

Acabada la nostra experiència culinària, anirem en autocar cap a la ciutat de Còrdova, on ens allotjarem les dues pròximes nits a l’hotel H10 Palacio Colomera de 4 estrelles. Després de deixar l’equipatge a les habitacions, tindrem el vespre lliure per poder explorar el centre històric tranquil·lament i potser fer un mos…

Coneixem Còrdova i dinar amb 3 Estrelles
Dijous, 14 de novembre

Després de l’esmorzar bufet a l’hotel, ens trobarem a la recepció de l’hotel amb el nostre guia local per començar una interessantíssima visita guiada de Còrdova. Aquesta ciutat és, sense dubte, una de les més boniques i interessants de tot Espanya i ens ofereix un extraordinari patrimoni històric, artístic i cultural.

Després de dedicar el matí a visitar aquesta meravellosa ciutat, haurà arribat l’hora de gaudir del nostre dinar gastronòmic amb maridatge al restaurant Noor del xef Paco Morales, que va rebre la tercera estrella Michelin a finals del 2023.

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

HISTORIA: La propuesta culinaria de Noor se inspira en la historia y en la cultura andalusí, cuyo hito fue el Califato de Abderramán III, que convirtió Córdoba en la ciudad más culta y avanzada de su época. La labor de investigación con documentalistas, historiadores, arqueólogos y diseñadores han conformado el universo de Noor, plasmado en la historia que cuentan las creaciones de Paco Morales en cada una de sus temporadas.

PACO MORALES: Es una de las figuras más destacadas de la gastronomía española. Su capacidad de innovación y su personalidad le han permitido acercar a nuestra época los aromas y sabores más refinados de Al-Ándalus, para recrearlos con maestría en la clave contemporánea y de vanguardia que siempre ha caracterizado su cocina. Tres estrellas Michelin y el apoyo unánime de comensales nacionales e internacionales y críticos especializados avalan su propuesta.

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

Tres Estrellas : una cocina única

Noor, que en árabe significa “luz”, es mucho más que un restaurante gastronómico, pues tras cada detalle hay un equipo multidisciplinar que aporta sus conocimientos para sacar de las tinieblas la esencia de esa Córdoba, culta y en cierto modo mágica, que deslumbró desde el Califato de Abderramán III.

En su luminoso interior, con la cocina vista y una bellísima labor de interiorismo, el chef Paco Morales (bien secundado por la jefa de cocina Paola Gualandi) recupera la esencia de la cocina andalusí desde los conceptos y técnicas actuales. Cada temporada se centra en una época y, actualmente, aborda el Siglo de Oro español a través de tres menús (Mudéjar, Morisco y Al-Yazira) que reinterpretan el esplendor culinario de los siglos XVI y XVII. ¿Qué platos singulares encontrará? Pasta de trigo duro, mantequilla ahumada, fondo de gallina y calamarcito (una reinterpretación de la Abbasiya) o, de postre, las Naranjas del barrio con azahar, almendra frita y aceite de oliva virgen extra.

Després d’aquesta festa gastronòmica d’altíssim nivell, tornarem cap al centre de la ciutat per continuar amb la visita dels seus monuments més espectaculars, com la Mesquita-Catedral i els seus barris més tradicionals i bonics. Aquest vespre el tornarem a tenir lliure per passejar pel centre històric i decidir si ens ve de gust una mica de “picoteo”…

Villanueva de Córdoba- Dinar amb Estrella -Tornada
Divendres, 15 de novembre

A les 8:00 h i després d’esmorzar, sortirem en autocar cap a Villanueva de Córdoba, bonica població situada en la Vall dels Pedroches, i la visitarem a peu. Acabada la visita, anirem cap a una empresa de pernils molt coneguda als Pedroches, La Casa Ibesa.

Aquesta casa produeix uns excel·lents pernils ibèrics amb D.O. Los Pedroches, de màxima qualitat i extraordinari sabor. Farem una visita del sistema de producció i de l’assecador i farem un deliciós tast del seu millor pernil. En acabat, tornarem cap a Còrdova i anirem a dinar al restaurant Choco del xef Kisko García i guardonat amb una Estrella Michelin. El dinar d’avui serà el “Menú Kisko García” amb el seu maridatge de vins.

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

CHOCO, UNA HISTORIA SOBRE ANDALUCÍA:  Cocinar Andalucía en todos los sentidos, ese es el nuevo propósito de Kisko García. Trazar una travesía sensorial por el sur, extraer con mimo los sabores de cada región y expresarlos en un homenaje a la cultura andaluza. Todo ello se refleja en un nuevo menú fundamentado en cuatro pilares necesariamente complementarios que son seña de identidad del restaurante: ARRAIGO, ALMA, GENIO Y ESENCIA.

 KISKO GARCÍA: Kisko García representa uno de los máximos exponentes de la alta gastronomía andaluza, un conjunto vanguardista de chefs que no deja de impregnar de imaginación el milenario recetario de su tierra.  Su estilo, de fuerte personalidad e intención reflexiva, parte de los productos locales y las tradiciones culinarias cordobesas y regionales en general, para llegar, a través de una caudalosa formación, hasta la transgresión técnica y sensorial de hechuras, texturas y acabados.

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

Una Estrella:  una cocina de gran nivel.

Una casa que enamora por su arraigo, pues presentando un espacio de elegante minimalismo no ha perdido esa autenticidad inherente a los negocios de toda la vida. Kisko García, el chef, decidió vincular el restaurante familiar al barrio que lo vio crecer. Así, desde ese punto de partida, apuesta por una cocina creativa que, a través de los menús degustación (Barrio antiguo y Kisko García), saque a la luz los sabores, olores y risas del Valle de los Pedroches y de Villanueva de Córdoba, la Andalucía que marcó para bien su niñez.  Materias primas locales y de temporada (a ser posible ecológicas), trabajo en equipo, sabor, actitud…  La experiencia, con opción de maridaje termina a lo grande en la mesa del comedor.

Acabada aquesta magnífica experiència gastronòmica, disposarem d’un parell d’hores de temps lliure per passejar per Còrdova o fer unes darreres compres abans de tornar cap a casa. A les 19:15 h sortirem en autocar des de l’hotel H10 Palacio Colomera cap a l’aeroport de Sevilla. A les 22:55 h ens enlairarem cap a Barcelona on aterrarem passada la mitjanit, recollirem maletes i l’autocar del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

Fi del viatge.

En aquest viatge...

  • Trobada-dinar previ a la sortida del viatge per conèixer a tots els participants i al guia acompanyant, rebre l'itinerari definitiu i comentar detalls pràctics del viatge.
  • Vols de Barcelona a Sevilla i tornada de la companyia Vueling Airlines.
  • Inclou una bossa de mà petita (com a màxim, mida de motxilla) per portar a dins de l'avió i la facturació d'una maleta per persona de màxim 23 kg.
  • Recollida de tots els participants en els llocs habituals del Club del Viatger.
  • Autocar privat pel nostre grup durant l'estada a Andalusia.
  • Trasllats en taxis del centre de Còrdova al restaurant Noor i tornada al centre de la ciutat.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger.
  • Esmorzar tipus "bossa pícnic" el primer dia de viatge.
  • Dinar gastronòmic amb harmonia de vins al restaurant Kàran Bistró de Pozoblanco amb un Bib Gourmand a la guia Michelin.
  • Dinar gastronòmic amb maridatge al restaurant Choco de Còrdova amb 1 estrella Michelin.
  • Dinar gastronòmic amb maridatge de vins al restaurant Noor de Còrdova amb 3 estrelles Michelin.
  • Un tast de pernil ibèric de los Pedroches.
  • 2 Nits d'allotjament i desdejuni bufet a l'hotel H10 Palacio Colomera, de 4 estrelles.
  • Guia local per les visites de Còrdova i Pozoblanco.
  • Entrada a la Mesquita-Catedral de Còrdova.
  • Assegurança obligatòria d'assistència mèdica durant tot el viatge.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
  • Els sopars, ja que hem considerat que amb els dinars gastronòmics diaris, no era imprescindible incloure'ls. Als vespres estarem lliures per anar pel nostre compte (sols o en grup) a passejar per la zona de tapes de Còrdova i picar una mica si encara tenim gana...
  • Les despeses de caire personal.
  • Les propines.
  • Assegurança de cancel·lació (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

  • Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.
  • La climatologia de la província de Còrdova a mig novembre pot ser fresca o fins i tot freda als matins i amb possibilitat de pluges. Cal, doncs, portar el paraigua o un impermeable.
  • En cas d’al·lèrgies o intoleràncies alimentàries, preguem ens ho facin saber el dia del dinar previ per tal d’informar degudament els restaurants.