Estas preocupat per Etiòpia? Deixa d’estar-ho !!

ETIÒPIA, L’IMPERI D’ABASSÍNIA

Més enllà del gran desert d’ Àfrica, una de les grans civilitzacions de la humanitat va construir un imperi, l’imperi Abissínia, que posteriorment s’anomenaria Etiòpia. Actualment  és el país més poblat després de Nigeria i  l’únic país africà que mai ha estat colonitzat.  La seva capital és Addis Abeba, la tercera capital més alta del món, situada a 2.355 metres i amb una població de gairebé 3.400.000 habitants. Addis Abeba sovint és referida com “la capital política d’ Àfrica” per la seva importància històrica, diplomàtica i política. La zona d’Addis Abeba és considerada una de les primeres zones del món on aparegué l’espècie humana.

Addis Abeba, càpital d’Etiòpia

 

ARRIBA LA PAU A ETIÒPIA I ERITREA DESPRÉS DE 20 ANYS DE CONFLICTE.

Eritrea i Etiòpia han signat aquest juliol una declaració de pau i d’amistat” conjunta a la capital eritrea, Asmara, en la qual s’afirma que “l’estat de guerra que existia entre els dos països ha acabat“. S’ha obert una porta a una nova era de pau i amistat” i la normalització de les relacions entre les dues nacions africanes.

En la primara reunió, en vint anys, entre els mandataris dels dos països també s’ha acordat obrir les ambaixades, les rutes aèries i el desenvolupament dels ports eritreus entre tots dos països, una de les prioritats per el poble etíop, ja que amb la independència d’Eritrea i Etiòpia, aquesta última es va quedar sense sortida al mar.

El primer ministre etíop *Abiy Ahmed ha destacat que “el poble de la nostra regió s’uneix amb un objectiu comú“.

 

 

MISTERIS I CURIOSITATS D’ETIÒPIA.

Lalibela

Lalibela és la joia de la corona d’Etiòpia, seu de les esglésies més famoses i l’escena de tantes cerimònies religioses importants. A Lalibela trobem una ciutat laberíntica plena de túnels i passadissos, i subterrània excavada durant el s. XII per amagar-se dels seus principals enemics, els àrabs invasors. Unes esglésies monolítiques, tallades d’una sola peça a la roca, de dalt a baix, construïdes en coves naturals. Hi ha un total de 12 esglésies i capelles, sepulcres i llocs sagrats a les dues bandes del riu Jordà. Lalibela, antigament anomenada Roha, fou la capital de la dinastia Zagüe. El seu nom actual ve del rei Gebra Mascal Lalibela, canonitzat per l’Església Etiòp, qui va voler construir a la ciutat una nova Jerusalem en resposta a la conquesta de Terra Santa pels musulmans. Així nasqueren les esglésies tallades a la roca, declarades Patrinomi de la Humanitat per la UNESCO.

La més famosa era Bet Giorgis, l’església de Sant Jordi, que té forma de creu i estava tallada en una única peça a la roca, amb una gran forat al seu voltant, degut que l’església està construïda cap avall, de manera subterrània.

Gondar

La ciutat de Gondar, fundada al 1636 per l’Emperador Fasilades, fou la capital reial d’Etiòpia durant el segle XVII. Durant els segles anteriors els emperadors etíops no havien fundat mai una capital reial, es traslladaven pel país amb tota la família reial i grans tendes i campaments itinerants. Fasilades, seguint una aparició divina en forma de bou, decidí fundar la ciutat de Gondar vora el llac Tana i alçar-hi allà el seu palau imperial.

Situada enmig d’un paratge natural de gran bellesa, els seus majestuosos edificis s’alcen recordant el gloriós passat d’Etiòpia. La Ciutadella de Fasil Ghebi, del segle XVII, amb les seves notables arquitectura, i les imponents esglésies fan de Gondar una de les ciutats més belles d’Etiòpia, una ciutat florent que, fa 500 anys fou la segona ciutat més gran del món!

 

Esglèsia Troglodita

L’església troglodita de Yemrehene Christos és construïda íntegrament dins una cova i destaca pels seus relleus i ornaments de fusta i pedra que la converteixen en un monument únic al món.

           

Etiòpia esdevé un d’aquells viatges que nomès se’t plantejen un cop a la vida i que canvien la prespectiva i la nostra mirada respecte la vida.

Un viatge al cor d’Àfrica !