Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Sanlúcar per fer la visita del Parc Nacional de Doñana amb vaixell i amb tot terreny, l’única visita en l’actualitat que recorre tots els ecosistemes del Parc. Inici de la visita a la platja de “Bajo de Guía” a Sanlúcar de Barrameda” Transbord cap a Doñana en una de les tradicionals barcasses que realitzen l’encreuament del riu Guadalquivir. Una vegada en la riba del Parc Nacional, iniciarem el recorregut en vehicles tot-terreny que ens portarà a visitar els diferents ecosistemes de l’interior de Doñana: la seva immensa platja, les famoses dunes mòbils de blanques sorres, les frondoses pinedes que formen els vedats, la vora, que marca la frontera entre el bosc i l’aiguamoll, zona de freqüent afluència de la fauna pròpia del Parc i finalment la interminable plana de la “marisma”, lloc que a l’hivern acull milers d’aus aquàtiques procedents del centre i nord d’Europa.
Finalitzem el recorregut a “La Plancha”, un antic poblat de barraques en el qual vivien els habitants de Doñana. Aquí ens esperarà el buc Real Fernando per recórrer l’últim paisatge de Doñana i al que li deu la seva existència: el riu Guadalquivir. Durant la navegació, d’uns 30 minuts rebrem les explicacions sobre el riu, les seves ribes, els seus orígens, la seva fauna, etc., fins a tornar novament al punt de partida a Sanlúcar. La durada de la visita completa és de 2,5 hores aproximadament. Tot el recorregut compta amb explicacions a càrrec dels nostres guies i breus parades en els llocs de major interès. Dinar a Sanlúcar de Barrameda. A la tarda visitarem Cadis, La “Tasseta de Plata” considerada la ciutat més antiga d’Occident. La seva fundació es deu als fenicis, poble mariner que faria de Gadir una important colònia comercial en la qual s’assentarien posteriorment cartaginesos, romans, visigots i musulmans. Ciutat cosmopolita i oberta, Colón va escollir el seu port com a punt de partida per al seu segon viatge al Nou Món.
La ciutat es convertiria, en port d’Índies, aglutinant el flux mercantil amb Amèrica. Aquesta frenètica activitat comercial es va traduir en una etapa d’esplendor econòmica i cultural, en la qual s’erigeixen els palaus barrocs amb les seves característiques torres miradors. La Catedral, visible des del mar, especialment la seva cúpula recoberta de taulells daurats, encaixa a la perfecció amb la fisonomia gaditana d’aires colonials. Combina els estils barroc i neoclàssic. El comerç amb les Índies va despertar la cobdícia dels pirates fent necessari que la ciutat es fortifiqués. Retorn a Jerez i sopar a l’hotel.