Calçotada tradicional del Club, Conesa i Monestir de Poblet

Com cada any, rendirem homenatge a l’hortalissa més apreciada del territori català, el calçot i la calçotada amb la Calçotada tradicional del Club!

Un producte exquisit que va néixer un fred hivern de fa més de cent anys en algun lloc de la comarca de l’Alt Camp, de la mà d’un pagès local de Valls. La qual s’ha convertit, avui dia, en tota una festa gastronòmica, vinculada fortament als valors de la unió i la germanor.

Ens dirigim terra endins fins a arribar a l’interior de la província de Tarragona per visitar una petita vil·la emmurallada anomenada Conesa. On respirarem l’aire medieval tant característic dels seus carrerons. També, gaudirem d’una exquisida calçotada al Molí del Mallol i, ja a la tarda, tindrem temps de visitar l’esplèndid Monestir de Poblet. D’aquesta manera, descobrirem tota la història que envolta aquest conjunt de gran valor arquitectònic i patrimonial.

El Club del Viatger us espera un cop més per viure junts una nova aventura gastronòmica amb la Calçotada tradicional, on l’amistat, el caliu i la tradició són els protagonistes!

Itinerari

Vil·la emmurallada de Conesa i Monestir de Poble
Dijous, 13 de febrer

De bon matí, sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals en direcció cap a la província de Tarragona. Ens detindrem al petit poble enmurallat de Conesa, on passejarem tranquil·lament pels seus encantadors carrerons i descobrirem els secrets de cada racó d’aquesta vil·la medieval.

Tot seguit us proposem gaudir d’una simpàtica i deliciosa calçotada acompanyada d’una bona graellada de carn al Molí del Mallol al municipi de Montblanc. Tal com hem comentat en altres ocasions, sembla que l’origen d’aquesta tradició té data de naixement i autor. La dita ens explica que tot s’inicià a finals del segle XIX, quan un pagès, Xat de Benaiges trobà dues cebes blanques que havien germinat al seu hort. El protagonista les collí, en tallà les arrels i les cogué amb flama.

A continuació, després de treure’ls-hi la pell ennegrida, les va sucar en una espècie de salsa formulada a partir d’oli, vinagre i sal i el resultat que n’obtingué fou tan satisfactori, exquisit i plaent que en perdurà any rere any convertint-se, avui en dia, en tot un fenomen gastronòmic únic al món.

Havent dinat ens dirigirem cap al Monestir de Poblet, esplèndid conjunt monumental situat en una vall idíl·lica, a l’abric de les muntanyes de Prades. Fou el panteó reial de la Corona d’Aragó i avui dia continua allotjant una comunitat activa de 30 monjos cistercencs. Visitarem el monestir acompanyats d’un guia expert que ens conduirà a través de les seves dependències i ens aproparà a la vida quotidiana dels monjos.

En acabar i després d’un dia ple d’emocions serà hora d’acomiadar-nos i retornar als mateixos punts de recollida del matí.

En aquest viatge...

  • Autocar privat per al nostre grup.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger.
  • Esmorzar pícnic.
  • Visita guiada al municipi de Conesa.
  • Calçotada amb begudes incloses al Restaurant Molí de Mallol.
  • Entrada al Monestir de Poblet.
  • Visita guiada al Monestir de Poblet.
  • Assegurança d’assistència en viatge.
  • Les propines.
  • Les despeses de caràcter personal.
  • Assegurança de cancel·lacó (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa