Escapada Gastronòmica a Galícia

AMB 3 EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES D’ALT NIVELL:

 DINAR GASTRONÒMIC AMB MARIDATGE AL RESTAURANT SOLLA A POIO, PONTEVEDRA AMB 1 ESTRELLA MICHELIN

 DINAR GASTRONÒMIC AMB MARIDATGE AL RESTAURANT CULLER DE PAU A O’GROVE AMB 2 ESTRELLES MICHELIN

 DINAR GASTRONÒMIC AMB MARIDATGE AL RESTAURANT YAYO DAPORTA A CAMBADOS AMB 1 ESTRELLA MICHELIN

 Galícia ha estat des de sempre una destinació que en l’àmbit gastronòmic ens porta a pensar en marisc, peix i en general productes del mar, tractats i cuinats de forma tradicional i potser un pèl conservadora. La nostra escapada a aquesta terra ens demostrarà que també hi ha una generació de xefs, alguns d’ells ja no tan joves, que han sabut portar els extraordinaris productes del mar i de la terra gallega a uns nivells d’excel·lència culinària que ens sorprendran i entusiasmaran. En aquesta ocasió ens hem decantat per tres dels temples gastronòmics més coneguts i respectats de Galícia amb una i dues estrelles Michelin.  Arrodonirem les experiències gastronòmiques amb diverses visites i passejades a la zona de les Ries Baixes com a Vigo, Pontevedra, O’Grove, Sanxenxo i Cambados.

Itinerari

Dinar estrellat a Poio i visita de Pontevedra
Dimarts, 25 de febrer

Aviat al matí, sortida des dels diversos punts de recollida del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar a les 9:15 h cap a Santiago de Compostela on aterrarem a les 11:05 h. Incloem una bossa de desdejuni-pícnic per cada participant. Després de recollir maletes, sortirem en autocar cap a la població de Poio, a tocar de Pontevedra on dinarem al Restaurant Solla, del Xef Pepe Solla, amb una estrella Michelin. El dinar consistirà en el “Menú Piobardeira” (el més complet de la casa) acompanyat del maridatge de vins del sommelier.

 

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

Historia y evolución, dos palabras para describir lo que os podéis encontrar al llegar a Casa Solla, la historia que seguimos escribiendo y que empezó en 1961 cuando José y Amelia no sólo deciden iniciar una vida juntos sino también hacer de este Restaurante su proyecto de vida, movidos más por la ilusión que por el conocimiento en un principio y. poco a poco consiguen dar la solidez a este espacio, una oferta de producto, como no podía ser de otra forma en Galicia, de elaboraciones sencillas, pero que poco a poco va sufriendo una lógica evolución, inspirada en la gran cocina francesa del momento, arropada por la parte humana de la sala, con trato cálido y cercano, próximo pero a la vez profesional.

Es a finales de los años 80 cuando se incorpora la tercera figura que acaba por definir lo que hoy día es Casa Solla, Pepe Solla, uno de sus hijos, entra a formar parte del proyecto de Amelia y José, años de convivencia, incluso de contrastes, y que desde el año 2003 sigue el camino en solitario para continuar escribiendo capítulos de este Restaurante, con el respeto a la historia tanto de sus padre como de Galicia, la tierra que da sentido a todo ello, y la evolución que le inculcaron, el inconformismo con lo que somos, mirando el horizonte y siempre con los valores que sirvieron de pilar a lo largo de todos estos años, producto y cercanía humana.

Bienvenidos a Casa Solla, historia y evolución.

 

 

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

Quien se ha crecido entre los fogones de un restaurante familiar, supeditando su infancia a los ajetreos de cada servicio, suele enfrentarse a sentimientos encontrados. Pepe Solla es un ejemplo, por eso lleva la hostelería en las venas y reconoce que, según perfiló su vocación… “empezó a formar parte de la historia del Restaurante y él de la suya”.
El chef, que le debe el nombre y el amor por la gastronomía a su padre  (logró la Estrella MICHELIN para  “Casa Solla” en 1980),  ha llevado el negocio familiar a cotas  de  excelencia apostando por la evolución y el sabor, otra de sus obsesiones, siempre con una cocina creativa de marcadas bases gallegas. Sus menús (Trasmallo y Piobardeira), muy vinculados a los productos del entorno y del mar, defienden la simplicidad y buscan desarrollar nuevos conceptos.

 

Acabada la nostra experiència culinària, anirem en autocar fins al centre de la propera Pontevedra i farem una visita guiada pel seu centre històric.

Acabada la visita continuarem camí fins al Pazo los Escudos, el nostre hotel de 5 estrelles a Vigo. Després de deixar l’equipatge a les habitacions, tindrem el vespre lliure per descansar o passejar tranquil·lament i potser fer un mos…

Visitem Vigo i dinar estrellat a O’Grove
Dimecres, 26 de febrer

Després de l’esmorzar bufet a l’hotel, ens trobarem a la recepció de l’hotel amb el nostre guia local per començar una visita guiada de la ciutat de Vigo i continuar després cap al poble de O’Grove on farem una passejada abans d’anar a dinar al Restaurant Culler de Pau del Xef Javier Olleros, un dels dos únics restaurants amb 2 estrelles Michelin a Galícia i veritable temple gastronòmic de la regió.

Aquí gaudirem del seu “Menú Descoberta” (el més extens de la casa) acompanyat del maridatge de vins, selecció del sommelier.

 

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

El espacio es esencial en nuestro discurso culinario: en Culler somos intérpretes de nuestro territorio, intentamos que el comensal sienta la tierra usando productos que vienen de ella, cocinando nuestro entorno. Nuestro camino gastronómico comienza en un lugar privilegiado y concebimos cada parte del edificio, la cocina, el restaurante entero como continuación del espacio, del paisaje.

La ría de Arousa preside la sala dentro de un edificio minimalista en el que las mesas de la sala, pero también la cocina y otros espacios polivalentes miran desde los amplios ventanales a la ría con Ribeira en la otra orilla, y los islotes de Noro y Vionta como referentes espaciales, todos ellos amenizando la estancia del comensal.

La luz natural, la madera y el cristal priman en el edificio de Culler, quieren ser reflejo del entorno como lo son también nuestros menús y nuestra carta. Somos una prolongación del mar y de la tierra y lo que hacemos es trasladar todo eso a platos en los que el sabor es esencial, pero como todos los sentidos están interconectados, el conjunto de todos ellos importa a la hora de comer, saborear y divertirse en la mesa.

 

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

O Grove, rodeada por fantásticas calas de arena blanca y asomada a la entrada de una ría de Arousa repleta de bateas, es una preciosa península. Allí se alza Culler de Pau, en un valle cuajado de pequeños huertos y donde también está la casa del chef Javier Olleros, que comparte este proyecto con su mujer (Amaranta Rodríguez).

Preocupado por la obesidad, por el cambio climático, por las prisas del “fast-food”, por la recuperación del entorno… en su comedor de aire minimalista, vestido con bellas obras escultóricas que nos hablan de la luz interior de las personas, descubrirás una cocina “Km 0” que, a través de tres menús (Ronsel, Marexada y Descuberta), demuestra estar pensada con un sentido medioambiental y atlántico. Cultivan sus propias verduras y hortalizas, por eso quieren hacernos partícipes del placer instantáneo que supone, por ejemplo, degustar en unos aromáticos caldos las hierbas recién recolectadas. ¿Un clásico imprescindible? Su Huevo, queso San Simón y migas de pan.

 

Després d’aquesta festa gastronòmica d’altíssim nivell i si el temps ens ho permet, anirem amb autocar cap a la coneguda població costanera de Sanxenxo on farem una bona passejada per estirar les cames i pair el dinar.

Retorn cap a l’hotel.

Aquest vespre el tornarem a tenir lliure per passejar una estona i decidir si ens ve de gust una mica de “picoteo”…

Combarro i últim dinar estrellat a Cambados
Dijous, 27 de febrer

Després d’esmorzar a l’hotel, farem el check out, carregarem les maletes a l’autocar i anirem en direcció nord cap a la Ria de Pontevedra per fer una parada per visitar el poble de Combarro, un dels més bonics de Galícia. Continuarem cap a l’illa d’Arousa a la que arribarem a través d’una estreta franja de terra i farem una passejada pel centre de la seva principal població.

Acabada la visita, continuarem fins a Cambados, un dels pobles més grans i animats de les Ries Baixes i anirem directament al restaurant Yayo Daporta, situat al centre mateix del poble i posseïdor d’una estrella Michelin.  El Xef Yayo Daporta i la seva esposa Esther ens faran gaudir del seu “Gran Menú Yayo Daporta” i del maridatge de vins adequat.

 

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

El restaurante ‘Yayo Daporta’ abrió sus puertas en 2005 en un edificio histórico de la céntrica Rúa Hospital, cuenta con una estrella Michelín desde 2008 y desde 2015 con dos soles Repsol. Definimos nuestra cocina como cocina gallega actualizada. Partimos siempre de los mejores productos que están a nuestro alcance, prestando una especial atención a los mariscos y a los pescados de temporada, a los que aplicamos las técnicas de cocina más adecuadas sin perder de vista la tradición y acompañándolos con los vinos de nuestro entorno. Queremos que nuestra cocina identifique nuestra situación, nuestro origen, Cambados, y transmitírselo así al cliente con nuestros platos.

 

 

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

¿Quieres llevarte el Atlántico a la boca? Aquí podrás hacerlo, pues si bien el chef Yayo Daporta dice que su propuesta se basa “en el buen gusto y el sentido común”, lo cierto es que hay mucho más, ya que reinterpreta la cocina gallega para actualizarla y llevarla a otro nivel.
Mejillones, berberechos, percebes, gelatina de algas, una simple navaja en diferentes texturas… en este atractivo restaurante, ubicado en un edificio de piedra que en otros tiempos funcionó como Hospital Real (s. XVIII), el fondo marino toma el protagonismo, pues a través de sus menús (Degustación y Gran Menú Yayo Daporta) el chef nos muestra su absoluta lealtad al entorno, para lo que acude tanto al litoral de Cambados como a los productos de sus huertas (una en el propio restaurante y otra en su Pazo A Capitana). ¡No dejes de visitar la bodega llevada por su hermana, Esther Daporta, pues los clientes pueden entrar a escoger personalmente los vinos!

 

 

Després de dinar ens quedarà una bona estona per passejar per Cambados i a les 19 h aproximadament sortirem en autocar cap a l’aeroport de Vigo. A les 21:55 h ens enlairarem cap a Barcelona on aterrarem a les 23:35 h, recollirem maletes i els taxis i furgonetes del Club del Viatger ens tornaran als nostres domicilis. Fi del viatge.

En aquest viatge...

  • Trobada-dinar previ a la sortida del viatge per conèixer a tots els participants i al guia acompanyant, rebre l’itinerari definitiu i comentar detalls pràctics del viatge.
  • Vols de Barcelona – Santiago de Compostela i Vigo - Barcelona de la companyia Vueling Airlines.
  • Facturació d’una maleta de 23 kg i una bossa o motxilla que càpiga a sota del seient.
  • Recollida de tots els participants en els llocs habituals del Club del Viatger.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger.
  • Esmorzar tipus “bossa pícnic” el primer dia de viatge.
  • Dinar gastronòmic amb maridatge de vins al Restaurant Solla a Poio, Pontevedra amb 1 estrella Michelin.
  • Dinar gastronòmic amb maridatge de vins al Restaurant Culler de Pau a O’Grove amb 2 estrelles Michelin
  • Dinar gastronòmic amb maridatge de vins al Restaurant Yayo Daporta a Cambados amb 1 estrella Michelin
  • 2 Nits d’allotjament i desdejuni bufet a l’hotel Pazo los Escudos de 5 estrelles a Vigo.
  • Totes les begudes durant tots els àpats: aigües minerals, selecció de vins de qualitat i cafè.
  • Guia local per les visites de Pontevedra i Vigo.
  • Assegurança obligatòria d’assistència mèdica durant tot el viatge.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
  • Els sopars ja que hem considerat que amb els dinars gastronòmics diaris, no era imprescindible incloure’ls. Als vespres estarem lliures per anar pel nostre compte (sols o en grup) a passejar i picar una mica si encara tenim gana…
  • Les despeses de caire personal.
  • Les propines.
  • Assegurança de cancel·lació (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

Web del restaurant Solla a Poio, Pontevedra:  www.restaurantesollacom

Web del nostre hotel a Vigo:  www.pazolosescudos.com

Web del restaurant Culler de Pau a O’Grove:  www.cullerdepau.com

Web del restaurant Yayo Daporta a Cambados:  www.yayodaporta.com