Islàndia, l’illa de foc i aigua

Islàndia és la terra del foc i l’aigua. Aquests són els dos elements que més bé descriuen el paisatge d’Islàndia, una illa ancorada entre l’oceà Àrtic i l’Atlàntic. En el Club del Viatger us oferim una ruta apassionant per aquesta terra, viatjant a través de la Carretera Circular, des d’on descobrirem les icones que l’han fet famosa com a destinació de naturalesa.

Només trepitjar sòl islandès resulta evident que aquí la natura és la protagonista, i que els habitants d’aquest país han après a respectar els seus cicles i manifestacions.

Itinerari

De camí a Islàndia
Dimecres 21 d’agost

A l’hora acordada, sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Reykjavík via una ciutat europea.

Després de la benvinguda del nostre guia local ens traslladarem cap a l’hotel. Allotjament.

Reykjavik – Blue Lagoon – Vall de les Sagues –
Dijous 22 d’agost

Després d’esmorzar, visita guiada a peu del nucli històric, incloent-hi el llac Tjornin, el port vell, la sala de concerts Harpa, la plaça Austurvollur, la singular església d’Hallgrimur o el carrer Laugavegur, amb la seva oferta comercial i de lleure.

Després partirem cap a la península de Reykjanes i arribarem a la famosa Llacuna Blava, per gaudir d’una experiència tot fent un bany relaxant en aquesta impressionant llacuna blava que es va formar el 1976 durant la construcció d’una central geotèrmica ubicada molt a prop.

Després de dinar sortirem cap a la regió del Borgarfjördur, per acabar la jornada a les pintoresques cascades de Hraunfossar i Barnafoss, “la cascada dels nens”.

Soapr i allotjament a l’hotel.

Península de Snaefellssness – Borgarnes
Divendres 23 d’agost

Després d’esmorzar partirem cap al nord per explorar la Península de Snaefellsness, un apassionant i agrest territori presidit pel volcà i la glacera Snaefellsjökull, on Juli Verne va ubicar l’entrada al centre de la terra. La seva col·lecció de volcans, fiords, glaceres, camps de lava, planes desolades i petits pobles amb molt d’encant han fet que es conegui amb el sobrenom de “la petita Islàndia”, ja que reuneix una mostra molt representativa dels principals accidents geogràfics de l’illa.

Coneixem la platja de Ytri Tunga, habitual refugi de foques, els penya-segats d’Arnarstapi i la muntanya i cascada de Kirkjufell, una de les postals més fotografiades d’Islàndia.

Dinar en ruta i continuació a Borgarnes. Sopar i allotjament a l’hotel.

Borgarnes – Kolugljufur – Akureyri
Dissabte 24 d’agost

Esmorzar i posteriorment, continuem la ruta travessant l’altiplà d’Holtavörðuheiði on ens aturarem a la impressionant gorja de Kolugljúfur amb les seves belles cascades. Dinar en ruta.

A la tarda, seguirem cap a Akureyri, la capital del nord i la segona ciutat més gran del país. Sopar i allotjament a l’hotel.

Akureyri – Godafoss – Húsavik
Diumenge 25 d'agost

Esmorzar a l’hotel. Tenim per davant una jornada protagonitzada per espectaculars accidents naturals. La primera parada serà a la mítica Godafoss, la “Cascada dels Déus”. Explica la llegenda que, l’any 999, de la mà de Porgeir, Islàndia va fer del cristianisme la religió oficial, el que va provocar que els habitants de la regió llancessin les seves estàtues paganes al fons d’aquesta cascada. Dinar en ruta.

A la tarda seguim cap al Llac Mývatn, visitant els fenòmens naturals que es poden trobar al seu voltant, com volcans, cràters, sulfatades bullents, a més del bell paisatge que envolta el llac. Arribarem fins a l’espectacular llacuna blava, Mývatn Nature Baths, on gaudirem d’un relaxant bany geotermal.

Sopar  i allotjament a l’hotel de Husavik.

Husavik – Asbyrgi – Detifoss – Mývatn
Dilluns 26 d’agost

Esmorzar a l’hotel. A la mateixa petita i acolorida localitat d’Husavik, famosa pel seu port pesquer i la seva badia poblada de balenes, embarcarem en una navegació a la recerca de cetacis i altres exemplars de fauna marina. Dinar a Husavik.

A la tarda, ens dirigirem cap al canyó d’Asbyrgi, una depressió rocosa en forma de ferradura i escarpats vessants, formades per parets de més de 100 metres. Uns quilòmetres més endavant pararem a la imponent cascada de Detifoss, la més cabalosa del continent

Tornarem cap a Mývtan per sopar i allotjar-nos a l’hotel.

Mývatn – Modrudalur – Egilsstadir/Fiords de l’est
Dimarts 27 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Travessem el magnífic altiplà passant per Mödrudalur, una de les granges més antigues d’Islàndia, per una antiga carretera que travessa bells paisatges desèrtics. Passarem per Egillstadir, per desviar-nos cap al bosc més gran d’Islàndia, Hallormsstadarskógur i arribar a Skriduklaustur, lloc famós per la seva història. Dinar en ruta.

També farem una petita caminada ascendent fins Litlanesfoss, preciosa cascada guarnida amb les columnes basàltiques més grans del país, i els més caminadors podran continuar fins a Hengifoss, la segona cascada més alta del país. Dinar en ruta. Allotjament i sopar a l’hotel a la zona dels fiords de l’Est.

Fiords de l’est – Djupivogur – Höfn
Dimecres 28 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Seguirem la carretera que voreja els fiords de l’Est, travessant petits pobles de pescadors, ports naturals i suaus muntanyes a curta distància de la costa. Dinar en ruta.

Seguirem cap al sud de la regió, a Höfn. Avui gaudirem d’una experiència inoblidable i realitzarem un passeig en vehicles Superjeep per la glacera de Vatnajokull. Acabada l’activitat, retorn a l’hotel a Höfn, sopar i allotjament.

Höfn – Jokulsarlon – Vik
Dijous 29 d’agost

Esmorzar a l’hotel. El litoral sud té la merescuda fama de reunir una col·lecció imponent d’accidents geogràfics i paisatges naturals. Durant aquesta etapa observarem singulars escenaris no exempts de dramatisme, formats per camps de lava coberts de molsa i liquen, extensos deserts de sorra volcànica, majestuoses glaceres, llacs gelats, rius, carenes muntanyoses i volcans coberts de gel.

La primera parada serà a la llacuna de Jokulsarlon, guarnida amb enormes blocs de gel que es desprenen de la llengua de les glaceres, i en els quals l’acció erosiva del vent i aigua han esculpit formes capritxoses amb mil tonalitats, com el blanc, el turquesa o el safir. Navegarem per les seves aigües per observar encara més de prop el paisatge.

Posteriorment, travessarem el Parc Nacional de Skaftafell i el camp de lava del volcà Laki, el més extens del món, fins a arribar a la gran superfície de sorra Skeidarársandur, escenaris d’una de les últimes erupcions volcàniques. Dinar en ruta.

Ja en les proximitats de Vik, coneixerem les seves grans formacions petrificades davant de la platja de sorra negra de Reynisfjara. Una llarga platja d’antracita negra que separa Vik de Dyrholaey, un cap de 120 m d’alçada, amb penya-segats cap a l’oest i sud i un gran arc natural perfilat per l’erosió.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Skogafoss–Seljalandfoss–Gullfoss–Geysi-Thingvellir
Divendres 30 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Continuem cap a l’oest i, tot just a mitja hora de camí, ens pararem per fotografiar una de les més belles cascades d’Islàndia, Skogafoss, una compacta cortina d’aigua situada enmig d’un verd intens. Pocs quilòmetres més endavant arriba el moment de contemplar l’elegant cascada cua de cavall Seljalandsfoss, que cau amb una altura de 60 metres, i que permet caminar per envoltar-la mentre la cara se’t mulla de milers de gotes de vapor d’aigua.

Ens queden tres magnífiques destinacions al Cercle d’Or per descobrir. Comencem per una de les majors i més espectaculars cascades d’Islàndia, Gullfoss. Ens trobarem davant d’un paratge singular, en el qual el riu glacera s’estimba per la vora d’una gran falla, caient estrepitosament i transcorrent després de manera mansa enmig d’un canyó de gran profunditat. Des dels balcons naturals obtindrem diferents perspectives de la cascada i el canyó.

Tot just a 10 km de Gullfoss ens aturem a Geysir, paraula islandesa que significa “sortidor violent” de la qual deriva la paraula guèiser. El famós sortidor, que arribava a assolir 80 metres, està actualment inactiu. En el seu lloc, però trobem a Strokkur, un jove sortidor que cada pocs minuts llança un raig d’aigua de fins a 20 metres. Diversos deus d’aigua calenta i dipòsits de fang bullent completen el paisatge d’aquest complex geotèrmic. Dinar en ruta.

A la tarda, ens dirigirem cap al tercer punt important del cercle daurat, el Parc Nacional de Thingvellir, lloc de trobada del Parlament Islandès des del s. X fins al s. XVIII, situat en una vall escarpada formada per la separació de dues plaques tectòniques, l’americana i l’europea, amb penya-segats rocosos, fissures i la falla d’Almannagjá. Paral·lel a la falla corre el riu Oxará, el qual desemboca en el llac més gran d’Islàndia, el Pingvallavagtn.

Arribada a Reykjavík, la capital, i si el temps ens ho permet, realitzarem una petita panoràmica de la ciutat. Arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

Reykjavík – Vol a Barcelona
Dissabte 31 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar un vol cap a Barcelona via una ciutat europea. En arribar, l’autobús del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge
  • Trasllats en autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona
  • Vols de Barcelona - Reykjavik - Barcelona, ambdós vols via una ciutat europea
  • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
  • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
  • Allotjament de primera categoria a Reykjavík i hotels turístics durant el recorregut
  • Esmorzar diari
  • Pensió completa durant tot el viatge
  • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
  • Passeig en un vaixell amfibi en la Llacuna Glacera Jokursalon
  • Superjeep sobre la glacera Vatnajokull
  • Observació de balenes des de Husavik
  • Bany al Blue Lagoon i al Myvath Nature Bath
  • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
  • Les despeses de caire personal
  • Begudes (excepte aigua)
  • Les propines
  • Assegurança opcional d’anul•lació, preus i condicions a consultar

Documents de la pòlissa