Xipre, la joia del Mediterrani

Xipre, la tercera illa més gran del Mediterrani, és un destí captivador ple de contrastos i històries antigues. Amb una rica herència cultural que es remunta a més de 10.000 anys, Xipre ha estat un encreuament de civilitzacions, on grecs, romans, bizantins i otomans han deixat la seva empremta.

Tindrem l’oportunitat de conèixer Kourion, una antiga ciutat amb ruïnes espectaculars, com el seu teatre grecoromà que ofereix vistes impressionants del mar, o Pafos, la ciutat reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on es poden admirar els magnífics mosaics de les seves vil·les romanes, que narren històries de mites i llegendes. Passejarem també per la capital, Nicòsia, l’única ciutat dividida del món, que presenta un contrast captivador entre el passat i el present, on les muralles venecianes i els carrers històrics es barregen amb una vida moderna i vibrant.

Xipre és un lloc ideal per descobrir amb el Club del Viatger la seva rica història i una cultura vibrant, tot gaudint d’un entorn natural impressionant.

Itinerari

Camí cap a Xipre
Dijous, 13 de novembre

Sortida en autocar des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar fins a Xipre via una ciutat europea. La mil·lenària illa de Xipre està situada al sud de Turquia i, per això, està dividida entre els turcs i els grecs. La part grega és un estat membre de la Unió Europea des del 2004 mentre que la part turca està formada per la República Turca del Nord de Xipre i és només reconeguda internacionalment per Turquia.

Un cop arribem a l’aeroport internacional de Làrnaca, el nostre guia local ens vindrà a recollir i ens acompanyarà fins al nostre hotel de 4 estrelles situat a la ciutat de Limassol, en una zona tranquil·la just davant del mar. Segons l’hora d’arribada, tindrem temps de fer encara una passejada abans de retornar al nostre hotel per sopar.

Allotjament.

Limassol – Curium – Pafos
Divendres, 14 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la ciutat de Curium. Aquesta ciutat va ser un dels enclavaments polítics i religiosos més importants de l’illa. Fundada pels micènics cap al s. XII aC, Curium ofereix als visitants interessants espais com la Casa d’Eustoli i les seves magnífiques col·leccions de mosaics, el seu teatre grec del s. II aC, l’àgora, les riques termes, el nimfeum i molt més.

Continuarem camí cap a Pafos, on visitarem les anomenades Tombes dels Reis. Aquest jaciment arqueològic data dels segles III aC i III dC i consta d’un conjunt únic de tombes tallades a la roca. A continuació, ens dirigirem cap a la zona del port, on podrem descobrir un dels conjunts de mosaics més importants de món, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dinar en un restaurant local.

Després de dinar, continuarem camí i visitarem la famosa església Ayia Paraskevi, ubicada al poblet de Yeroskipou. Construïda en el segle IX a.D, l’església consta de 5 cúpules i el seu interior està decorat amb bonics frescos.

De retorn al nostre hotel, pararem en un mirador per fer una foto a l’anomenada “Pedra d’Afrodita”, Petra tou Romiou, a la costa, el lloc mitològic que s’associa al naixement d’Afrodita entre les espumes blanques del mar.

Continuarem el camí cap al nostre hotel, on disposarem d’una estona de temps lliure abans de sopar.

 

Coneixem Limassol
Dissabte, 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al centre històric de la ciutat de Limassol. Allà podrem observar i visitar el castell medieval, molt proper al port i que va ser construït pels sobirans de la dinastia franca de Lusignan sobre els ciments de l’anterior fortalesa bizantina. Actualment, el castell alberga un interessant museu medieval, però l’element més notable és la seva capella de 1191 construïda durant la III Croada. Passejarem també pels seus carrers fins a arribar al Port Vell de Limassol, on, ben a prop, trobarem la famosa església Ayia Napa.

Travessant les plantacions de cítrics de Fassouri, ens trobarem el Castell medieval de Kolossi, un exemple fascinant de l’arquitectura militar de l’època, construït el segle XIII durant les Croades. Continuarem camí cap a Choirokoitia, on dinarem en un restaurant especialitzat en el formatge halloumi, típic del país. Després de dinar, visitarem l’assentament neolític de Choirokitia, el més antic de l’illa. Actuament, aquest jaciment és considerat un dels més ben conservats de l’est del Mediterràni.

Després d’aquesta visita, anirem fins al poblet d’Athienou, conegut principalment per la seva tradició del pa. Passejarem una mica pels seus carrerons fins a arribar al molí, on podrem aprendre de primera mà sobre els mètodes de producció del pa.

Retornarem cap al nostre hotel a finals de la tarda.

Sopar i allotjament.

Les muntanyes de Troodos
Diumenge, 16 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar a través de les muntanyes de Troodos. Cobert de densos boscos de pins i cedres i esquitxat per pobles pintorescos, la serralada de Troodos i l’Olimp es troben a 1.952 metres sobre el nivell del mar. És un complex geològic únic que domina la part central i occidental de l’illa. Troodos és la llar de belles flors i vegetació silvestres autòctones.

La nostra primera parada serà a Kalopanagiotis. Allà visitarem el monestir d’Agios Ioannis Lampadistis, situat en una zona central de la serralada de Troodos, a la vall de Marathasa. Es tracta d’un conjunt de tres esglésies: Agios Irakleidios, Ioannis Lambadistis i una capella llatina, tot sota una sola coberta vessant, catalogada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Posteriorment, continuarem viatge fins al poble d’Omodos, un dels més tradicionals i bells de l’illa, on podrem visitar el Monestir de la Santa Creu. Dinar en un restaurant local.

Després de dinar, visitarem un forn de pa local, on serem partícips de la preparació del “shoushoukos”, un dolç típic fet bàsicament amb farina i suc de raïm. En aquest forn també tindrem l’oportunitat de preparar els nostres propis pastissos de formatge xipriotes, els “pishies”.

A continuació, visitarem un celler familiar on realitzarem un tast de vins de la regió. Tornada a l’hotel per sopar i allotjament.

Nicòsia, la capital dividida – Kyrenia
Dilluns, 17 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Nicòsia, la capital de Xipre. Nicòsia és la seu política i la capital financera de l’illa. Els seus monuments més importants es concentren al centre històric, encara tancat per les poderoses muralles venecianes. Malgrat tot, la ciutat resta dividida a causa de l’ocupació turca de 1974. Visitarem a la part sud de la ciutat, el Museu Arqueològic i la seva meravellosa col·lecció de peces històriques. Visitarem també la Catedral Metropolitana de Sant Joan Teòleg del s. XVIII i veurem el Palau Arquebisbal, just al costat de la Catedral. Dinar a un restaurant local.

A la tarda, travessarem la frontera amb la part nord de la ciutat, i ens endinsarem a la Xipre turca amb el nostre autobús. La nostra primera parada serà a Bellapais, un poblet situat a 6 km a l’est de Kyrenia, una de les regions més conegudes d’aquesta zona. Bellapis és famosa pel seu monestir del segle XII i per Lawrence Durrell, un autor britànic que hi va viure durant la dècada dels anys 50 i va escriure un llibre sobre Xipre, titulat “Llimones Amargants”. També visitarem l’Abadia de Bellapis, un fascinant exemple de l’arquitectura gòtica del període Lusignan. Continuarem fins al Castell de Kyrenia, una de les fortaleses més emblemàtiques i antigues de l’illa. Construït originalment al segle VII dC pels bizantins per protegir la ciutat i el seu port dels atacs àrabs, ha estat modificat i reforçat per diversos ocupants al llarg dels segles, inclosos els venecians i els otomans.

Després d’aquestes visites, ens dirigirem cap a la frontera per tornar a passar el control i retornar a la part xipriota.

Retorn al nostre hotel per descansar una mica abans d’anar a sopar en un restaurant local per acomiadar-nos d’aquesta bonica illa.

Làrnaca i retorn cap a casa
Dimarts, 18 de novembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a Làrnaca, construïda sobre les ruïnes del poble de Kition. Passejarem pel passeig marítim de la ciutat i anirem a visitar la Catedral de Sant Llàtzer, que va ser el primer bisbe de Kition. Construïda en el 900 aC, la catedral consta de 3 grans cúpules i d’un enorme iconòstasi. La tradició diu que la tomba del Sant es va perdre durant l’ocupació àrab, però, en el 890, va aparèixer una tomba que tenia una inscripció que la reconeixia com la tomba de Sant Llàtzer, “l’amic de Crist”. Per aquesta raó, l’emperador del moment, Leo VI de Bizanci, va ordenar la construcció d’aquesta catedral en el lloc exacte on la van trobar.

Després d’aquesta visita, anirem a dinar a un restaurant local. A l’hora convinguda, ens traslladarem cap a l’aeroport de Làrnaca per agafar el nostre vol cap a Barcelona via una ciutat europea.

Un cop arribem a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per retornar-nos als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
  • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
  • Confortable autocar durant tot el viatge.
  • Vols Barcelona- Làrnaca –Barcelona, ambdues via una ciutat europea.
  • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
  • Totes les taxes i impostos inclosos.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
  • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut.
  • 5 nits a un bon hotel de 4* o similar a Limassol.
  • Totes les visites i entrades especificades en el programa.
  • Esmorzar bufet diari.
  • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer.
  • Begudes incloses (aigua, una copa de vi o una cervesa).
  • Assegurança d’assistència bàsica.
  • Tots els serveis no especificats a l’itinerari.
  • Les despeses de caràcter personal.
  • Les propines.
  • Assegurança opcional de cancel·lació. Preus i condicions per persona a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa