Gràcies a la companyia de sistemes d’informació geogràfica Nexus Geographics, podem gaudir del Temps de Flors gironins.
Amb un sistema alternatiu al convencional, via internet, l’empresa ha impulsat un mapa virtual, perquè a tothom pugui participar, o simplement visualitzar la Girona florida.
Com col·laborar? Els usuaris poden pujar una foto de les seves flors domèstiques, o d’alguna que hagin trobat, tot això a través de la plataforma. Fer clic aquí
És molt senzill:
1. El següent enllaç us portarà a una pàgina d’internet.
2. Link de la plana web
3. Un cop dins, anar a baix de la plana
4. Jugar amb el mapa interactiu per poder veure el Temps de Flors.
Breu història de Temps de Flors
Un petit esdeveniment que es va celebrar al Saló de Descans de l’Ajuntament el 1954 s’ha convertit en el gran festival internacional de Girona.
La història de Girona, Temps de Flors és també una història de joves emprenedors que, avui fa 61 anys, van decidir organitzar una primera edició del que van anomenar Concurso Exposición Provincial de Flores al Saló de Descans del Teatre Municipal. La bona resposta i l’interès de les persones que van visitar aquell espai el 1954 els va empènyer a tirar endavant un esdeveniment que s’ha convertit en el gran festival internacional de Girona, una activitat que atrau gent d’arreu del món.
El festival va anar creixent any rere any, tant pel que fa a l’espai que l’acollia com per la implicació, cada cop major, de la ciutadania i el teixit social de la ciutat. Del Saló de Descans, que aquell primer any ja va quedar petit, es va passar a la Sala de Pergamins de la Biblioteca Pública i després al Monestir de Sant Pere de Galligants. Posteriorment es va passar al convent i al claustre de Sant Domènec. Després ja es va començar a estendre per diversos patis i jardins del Barri Vell, com la plaça dels Jurats, el claustre de la Catedral o els jardins de la plaça de Narcís Figueras.
L’evolució del festival va viure un punt clau l’any 1979, quan es va organitzar per primer cop en nom de l’Associació dels Amics de les Flors i dels Jardins. Més endavant, l’any 1983, s’hi va implicar també l’Associació d’Amics de la Girona Antiga, que va aconseguir l’obertura de molts altres patis i jardins particulars que durant la resta de l’any romanien tancats al públic. El 1992 l’Ajuntament de Girona es va implicar definitivament en l’organització i la conjunció de tots aquests fets va suposar un salt qualitatiu i quantitatiu determinant per a la projecció del festival.
-Tornarem a viatjar. Club del Viatger. –
Font documentada, ajuntament de girona.